Slaaptherapie: Werkwijze

Na een goede nachtrust ga je alert en uitgerust door de dag. Wij helpen je graag om dat te bereiken. De Somnio slaaptherapie is een effectieve methode om blijvend beter te slapen. Hier lees je hoe de slaaptherapie verloopt.

Jouw situatie

Allereerst brengen we je slaapprobleem en situatie in kaart m.b.v. vragenlijsten en een slaapdagboekje. Zo kunnen we de slaapadviezen op jouw situatie afstemmen. 

Inzicht in je slaap

Je houdt dagelijks via onze website een slaapdagboekje bij met tijden van naar bed gaan en opstaan, de geschatte inslaapduur, hoe vaak je ‘s nachts wakker werd, enz. Zo krijgen we een overzicht over je slaap en voortgang.

Praktische adviezen

Nadat je minimaal 7 nachten hebt bijgehouden, stuur je het slaapdagboekje op. Je ontvangt via de website een consult terug. Je kan het consult lezen wanneer het je uitkomt.


Elk consult bevat duidelijke, praktische opdrachten en adviezen voor de komende week. Deze zijn gericht op gedrag en gedachten rondom het slapen

Persoonlijke begeleiding

Een ervaren slaapconsulent begeleidt je gedurende de slaaptherapie, stemt de adviezen op jouw situatie af, geeft je feedback en beantwoordt vragen. 

Hoe lang duurt de slaaptherapie?

De Somnio slaaptherapie omvat 8 consulten en duurt minimaal iets meer dan 8 weken. Onderbrekingen zijn mogelijk. We kunnen de consulten over een langere periode verspreiden, bijv. wanneer je slaapmiddelen wilt afbouwen.

Helpt een slaaptherapie langdurig?

Met een slaaptherapie krijg je weer meer grip op je slaap. Onderzoek heeft aangetoond dat het effect van de slaaptherapie langdurig is. Ook later, als je weer last zou krijgen van het slaapprobleem, weet je wat je moet doen. 

Meld je aan en begin vandaag nog

Blijvend beter slapen

Alerter overdag

Gemakkelijk vanuit thuis

“Ik ben erg enthousiast over de Somnio therapie. Aan de persoonlijke begeleiding heb ik veel gehad. De adviezen zijn veel meer op je persoonlijke situatie toegespitst dan ik had verwacht. De opdrachten zijn duidelijk en effectief. Ik zou de therapie anderen aanraden.” Anne

 

Waar zijn de adviezen op gericht?

Wordt de slaaptherapie vergoed?