4-weekse slaaptherapie

met Fitter Voucher

Problemen met inslapen of doorslapen? Leer beter slapen zonder pillen met je persoonlijke slaapcoach.

 

De online slaaptherapie van Somnio helpt je om beter te slapen - zonder pillen en middeltjes. Met deskundige, persoonlijke begeleiding en praktische adviezen. Je volgt de training vanuit je eigen omgeving, maar je krijt toch persoonlijke tips.  

 

Pak het slaapprobleem bij de bron aan

Tijdens de slaaptherapie van Somnio leer je:  

 

Efficiënter slapen met aangepaste bedtijden

 

Hoe je voor een optimale slaapomgeving zorgt

 

 

Slapen zonder pillen en middeltjes

 

Negatieve gedachten rondom slaap los laten

 

Hoe je je goed voorbereidt op de nacht

 

Ontspannen en sneller inslapen


Betaal met Fitter voucher

De 4-weekse slaaptherapie Somnio Compact kost € 189.

 

Je kan de complete Somnio Compact slaaptherapie volgen met een Fitter voucher t.w.v. € 150. 

 


Zo verloopt de online slaaptherapie

 

Na een goede nachtrust ga je alert en uitgerust door de dag. Wij helpen je graag om dat te bereiken. De Somnio Online Slaaptherapie  is een bewezen effectieve methode om blijvend beter te slapen. Hier lees je hoe de slaaptherapie verloopt.

 

Jouw situatie

Allereerst brengen we je slaapprobleem en situatie in kaart m.b.v. vragenlijsten en een slaapdagboekje. Zo kunnen we de slaapadviezen op jouw situatie afstemmen. 

 

Inzicht in je slaap

Je houdt dagelijks via onze website een slaapdagboekje bij met tijden van naar bed gaan en opstaan, de geschatte inslaapduur, hoe vaak je ‘s nachts wakker werd, enz. Zo krijgen we een overzicht over je slaap en voortgang.

 

Praktische adviezen

Nadat je minimaal 7 nachten hebt bijgehouden, stuur je het slaapdagboekje op. Je ontvangt via de website een consult terug. Je kan het consult lezen wanneer het je uitkomt.


Elk consult bevat duidelijke, praktische opdrachten en adviezen voor de komende week. Deze zijn gericht op gedrag en gedachten rondom het slapen. 

De Somnio Compact slaaptherapie omvat 4 consulten en duurt minimaal iets meer dan 4 weken. Onderbrekingen zijn mogelijk. 

 

Persoonlijke begeleiding

Een ervaren slaapconsulent begeleidt je gedurende de slaaptherapie, stemt de adviezen op jouw situatie af, geeft je feedback en beantwoordt vragen. 

 

Helpt een slaaptherapie langdurig?

Met een slaaptherapie krijg je weer meer grip op je slaap. Onderzoek heeft aangetoond dat het effect van de slaaptherapie langdurig is. Ook later, als je weer last zou krijgen van het slaapprobleem, weet je wat je moet doen. 

 


Vergoeding vanuit zorgverzekeringen

 

De Somnio slaaptherapie wordt door onderstaande verzekeraars (gedeeltelijk) vergoed, afhankelijk van de aanvullende verzekering. Heb je recht op vergoeding vanuit je zorgverzekering, dan kan je je healthcoins voor iets anders inzetten. 

Logo's van zorgverzekeraars die de Somnio slaaptherapie vergoeden: Zilveren Kruis, FBTO, VGZ, ONVZ, Prolife, Interpolis, Zorg en Zekerheid
 • Aevitae: Gedeeltelijke vergoeding van de vanuit de aanvullende verzekering (Prima, Populair en Ruim). De vergoeding komt vanuit het preventiebudget. Voor de aanvullende pakketten Prima en Prettig bedraagt het maximale budget voor alle preventiecursussen per kalenderjaar 125 Euro en voor het aanvullende pakket Ruim 250. Let op: heb je al een deel van het preventiebudget verbruikt, dan vergoedt Aevitae de kosten tot maximaal het bedrag van het overblijvende preventiebudget. 

 •  De Friesland

  • Met een Zelf Bewust polis:
  • Met AV Standaard max.  100 voor alle cursussen samen 
  • Met een Alles Verzorgd polis: 
  • Met AV Standaard max. € 100 voor alle cursussen samen 
  • Met AV Extra max. € 125 voor alle cursussen samen
  • Met AV Optimaal max. € 150 voor alle cursussen samen
  • Met AV Frieso Compleet max. € 150 voor alle cursussen samen
  • FBTO: met de module Zorg en Herstel tot max. € 150 per kalenderjaar
  • Gemeenten Optimaal: vanaf aanvullende verzekering Optimaal Aanvullend 1 max. € 150 per kalenderjaar
  • Interpolis: Met MeerZeker max. € 200 en met ZonderZorgen max. € 300 per kalenderjaar. Let op:  De vergoeding van Somnio valt onder leefstijlpreventiecursussen. De vergoeding geldt voor alle leefstijlpreventiecursussen die je volgt samen

  • IZZ: vanuit de aanvullende verzekering (Zorg voor de Zorg) van de IZZ zorgverzekering. De vergoeding komt vanuit het preventiebudget. Let op: heb je al een deel van het preventiebudget verbruikt, dan vergoedt IZZ de kosten tot maximaal het bedrag van het overblijvende preventiebudget.

  • ONVZ: afhankelijk van het aanvullende verzekeringspakket per persoon per kalenderjaar max. € 150 met Optifit, max. € 250 met Topfit en max. € 325 met Superfit
  • Pro Life: met een Small, Medium, Large of Extra Large aanvullende verzekering max. € 150 per kalenderjaar
  • UMC: vanuit de aanvullende verzekering (UMC Extra Zorg Instap, 1, 2 en 3) van de UMC zorgverzekering. De vergoeding komt vanuit het preventiebudget. Let op: heb je al een deel van het preventiebudget verbruikt, dan vergoedt UMC de kosten tot maximaal het bedrag van het overblijvende preventiebudget. Het totale preventiebudget is 75 Euro voor Extra Zorg Instap,  200 Euro voor Extra Zorg 1, 300 Euro voor Extra Zorg 2 en 400 Euro voor Extra Zorg 3. 

  • Univé: vanuit de aanvullende verzekering (Collectief Aanvullend Goed, Beter of Best) van het Univé Thuiszorg Collectief. De vergoeding komt vanuit het preventiebudget. Let op: heb je al een deel van het preventiebudget verbruikt, dan vergoedt Univé de kosten tot maximaal het bedrag van het overblijvende preventiebudget.

  • VGZ: Vergoeding voor aanvullend verzekerden (VGZ Zorgt Goed, Beter of Best) via een thuiszorg-, ouderen en patiëntenorganisatie én voor verzekerden met het VGZ Rotterdampakket (Compact), VGZ Den Haagpakket (Compact) en VGZ Zuid-Limburgpakket (Compact). De vergoeding komt vanuit het preventiebudget. Let op: heb je al een deel van het preventiebudget verbruikt, dan vergoedt VGZ de kosten tot maximaal het bedrag van het overblijvende preventiebudget.
  • VVAA: afhankelijk van het aanvullende verzekeringspakket vergoeding voor alle 'preventiecursussen' samen per kalenderjaar tot max. € 150 met Optimaal, max. € 250 met Top en max. € 325 met Excellent
  • Zilveren Kruis: vanaf een 1 ster aanvullende verzekering max. € 150 per kalenderjaar
  • Zorg en Zekerheid: eventueel vergoeding mogelijk in het kader van 'preventieve cursussen'. Neem contact op met de verzekeraar

Check je polis of neem contact op met je verzekeraar voor actuele informatie over vergoeding.