Slaap en de biologische klok

Wintertijd 2023: Zo voorkom je vermoeidheid
Slaap en de biologische klok · 24. oktober 2023
Op 29 oktober 2023 gaat de wintertijd in. Met onze tips ben je goed voorbereid en kan je vermoeidheid door de tijdswisseling voorkomen.

Melatonine: een voedingssupplement of een geneesmiddel?
Slaap en de biologische klok · 21. september 2023
Melatonine: Wat is het eigenlijk precies? Wanneer mag melatonine verkocht worden als voedingssupplement en wanneer is het een geneesmiddel?

Je ritme weer oppakken na de vakantie
Slaap en de biologische klok · 29. augustus 2023
Tijdens een vakantie verschuift het slaapritme van veel mensen naar (soms meerderen uren) later. Hoe kom je weer in je gewone ritme? En welke tips helpen om het vakantiegevoel nog vast te houden of bij een post-vakantie-dip?

10 slaaptips voor warme nachten
Slaap en de biologische klok · 08. juni 2023
De temperaturen stijgen weer richting de 30 graden. Hoe houd je jezelf en je slaapkamer koel zodat je goed kan slapen? Onze 10 slaaptips kunnen helpen.

De wintertijd staat voor de deur: Zó zorg je voor een soepele overgang voor je kind | Linda
Slaap en de biologische klok · 25. oktober 2022
A.s. zondag zetten we de klok één uur terug. Laat je kind er het beste in stappen aan wennen om problemen te voorkomen. Lees 6 tips van onder meer Somnio slaapexpert Winni op Linda.nl voor een relaxte overgang.

'Hoe je als avondmens omgaat met de 9-5 werkmentaliteit' - Minder Werken podcast met Somnio slaapexpert Winni
Slaap en de biologische klok · 31. maart 2022
’s Avonds laat nog actief zijn, laat slapen en moeite met vroeg opstaan… Avondmensen worden van nature later slaperig en ook weer wakker dan ochtendmensen. Soms kan dat botsen met verplichtingen overdag. Hoe ga je daar het beste mee om? Luister naar de Minder Werken Podcast – deze week met slaapexpert Winni van Somnio.

9 tips om snel aan de zomertijd te wennen
Slaap en de biologische klok · 21. maart 2022
Zondag, 27 maart 2022, gaat de zomertijd weer in. Met deze 9 tips zorg je voor een soepele overgang.

EK voetbal en jetlag - NPO 2 radiointerview met Winni
Slaap en de biologische klok · 22. juni 2021
Het EK voetbal vindt plaats in elf verschillende Europese steden, die ook in verschillende tijdszones liggen. Krijgen de spelers hierdoor te maken met jetlag? Luister naar Somnio slaapexpert Winni in ‘Het oor wil ook wat’ op NPO 2 Radio.

Gratis boekje “Tijd voor slaap - Geheimen achter gesloten ogen”
Slaap en de biologische klok · 21. juni 2021
De Stichting Biowetenschappen en Maatschappij (BWM) heeft in 2021 een boekje over slaap uitgegeven. Lees wat Nederlandse toponderzoekers vertellen over slaap, slaapstoornissen, verstoring van de slaap door omgeving en gedrag en het belang van goede slaap. Er staat ook een hoofdstuk in van Somnio slaapexpert Dr. Winni Hofman. Het boekje mag gratis gedownload en vrij gedeeld worden.

Slaap en de biologische klok · 08. april 2020
Vaker wakker liggen, meer dromen, zonder wekker wakker worden - veel mensen slapen tijdens de coronacrisis anders dan zij gewend zijn. In Trouw leggen slaapexperts, waaronder Winni Hofman van Somnio, uit hoe dat komt en wat je kan doen om toch zo goed mogelijk te slapen in deze periode. Lees het artikel hier

Meer weergeven