De puberteit is een tijd waarin grote veranderingen optreden, zowel lichamelijk als sociaal. Pubers slapen graag uit, maar gaan ’s avonds vaak laat naar bed of liggen in bed te SMS-en. Ze worden ook steeds zelfstandiger, gaat uit en krijgen bijbaantjes. Hierdoor is het voor ouders vaak moeilijk om eventuele slaapstoornissen te herkennen.
Wat moet je weten over het natuurlijke slaappatroon van kinderen? Hoe verandert de slaap naarmate je kind ouder wordt?
Vertoont je kind opvallend gedrag tijdens het slapen, zoals tanden knarsen, bonken met het hoofdje of praat zij/hij in de slaap?
Slaapwandelen, nachtelijke angstaanvallen, bedplassen zijn slaapproblemen die in de diepe slaap optreden. Lees meer
Ca. 2% van alle kinderen lijden aan slaapapneu. Verstoorde slaap leidt tot slaperigheid overdag. Slaperige kinderen worden hyperactief.
Slecht slapen, niet in slaap komen, wakker worden en niet meer verder kunnen slapen of te vroeg wakker worden... Wat kan je doen om weer beter te slapen? Lees meer
Slaappillen kunnen tijdelijk helpen, maar verdoezelen alleen de symptomen. Met een slaaptherapie pak je de bron van het slaapprobleem aan en slaap je blijvend beter..
Melatonine is een natuurlijk hormoon en speelt een belangrijke rol in de werking van de biologische klok. Is het verstandig om melatonine als slaapmiddel in te nemen?
Hoe beïnvloedt je menstruatie de slaap? Lees met welke tips je dan beter slaapt voordat en terwijl je ongesteld bent.
Kruidenmiddelen, homeopathische middelen, voedingssupplementen... Bij de drogist kan je veel pillen kopen tegen slecht slapen. Maar helpen deze middeltjes?