Beter slapen met de Somnio slaaptherapie

Heeft u last van slapeloosheid? En wilt u het liefst vandaag nog aan de slag gaan om eindelijk een goede nachtrust te krijgen? Met de Somnio Slaaptherapie verbetert u onder begeleiding van een ervaren slaapconsulent uw slaappatroon, zonder pillen of middeltjes. De adviezen worden op uw persoonlijke situatie afgestemd. De therapie is volledig online, dus u werkt eenvoudig vanuit huis aan uw slaapproblemen.

 

Met de Somnio Slaaptherapie pakt u uw slaapproblemen structureel aan. Met Somnio Compact werkt u in 4 weken tijd aan een optimaal slaappatroon, slaapgedrag en slaapomgeving. Na de therapie weet en kunt u:

 

Bedtijden logo

 

Efficiënter slapen met aangepaste bedtijden

Slaapkamer logo, bed, nachtkastje

 

Voor een optimale slaapomgeving zorgen

Logo geen slaapmiddelen, doorgestreept potje pillen

 

 Slapen zonder pillen en middeltjes

Slapende vrouw icoontje

 

Positiever tegen het slapen aan kijken

Icoontje raam, buiten is het nacht, sterrenhemel en maan

 

Zich goed voorbereiden op de nacht

Icoontje tevreden slapende maan, zzz

 

Ontspannen en sneller inslapen


Voor wie is Somnio Compact geschikt?

 

Somnio Compact is geschikt voor mensen met lichte tot matig serieuze slaapproblemen, die geen of slechts af en toe slaapmiddelen op recept gebruiken. Ook zijn er geen bijkomende klachten die uw slaap beïnvloeden. Heeft u (zeer) ernstige slaapproblemen en neemt u regelmatig medicijnen op recept? En heeft u naast slaapproblemen ook andere klachten, zoals depressie, burn-out of medische problemen? Dan adviseren we u om Somnio Plus te volgen. 

 

Hoe werkt de online slaaptherapie?

 

U gaat aan de slag met een ervaren slaapconsulent om uw slaapproblemen aan te pakken. Eerst legt u aan de hand van een online slaapdagboekje uw slaapgedrag vast. Na een week stuurt u uw dagboekje op naar uw slaapexpert. Deze ervaren slaapadviseur analyseert uw slaappatroon, en stuurt u via de website een consult terug met praktische opdrachten en adviezen. U leert aan de hand van de opdrachten hoe u uw slaappatroon verbetert.

 

 

Waarom juist Somnio slaaptherapie?

 

Somnio is wereldwijd de eerste online behandelaar van slapeloosheid, opgericht door slaaponderzoeker dr. Winni Hofman. Winni Hofman is meer dan 30 jaar werkzaam als universitair docent voor slaap en slaapstoornissen aan de Universiteit van Amsterdam. Haar slaaptherapie is gebaseerd op de cognitieve gedragstherapie voor slapeloosheid. Wetenschappelijke studies tonen aan dat deze vorm van therapie de meest effectieve behandeling voor slapeloosheid is.

 

 

VGZ vergoedt Somnio Compact slaaptherapie

Logo VGZ

 

Bent u bij VGZ aanvullend verzekerd (met VGZ Zorgt Goed, Beter of Best) via een thuiszorg-, ouderen en patiëntenorganisatie of verzekerd met het VGZ Rotterdampakket (Compact), VGZ Den Haagpakket (Compact) en VGZ Zuid-Limburgpakket (Compact)? Dan vergoedt VGZ de Somnio Compact Slaaptherapie van 4 consulten vanuit het preventiebudget. Let op: Heeft u al een deel van het preventiebudget verbruikt, dan vergoedt VGZ de kosten tot maximaal het bedrag van het overblijvende preventiebudget.

 

Let op: U hoeft als verzekerde bij VGZ de kosten voor Somnio Slaaptherapie niet voor te schieten. VGZ ontvangt de rekening direct van Somnio. Kies op de betaalpagina de optie 'bij aflevering'.

 

 

Heeft u vragen over de slaaptherapie?

 

Bekijk de veelgestelde vragen. Staat uw vraag er niet tussen, neem dan contact op met Somnio via het contactformulier.