Slaapproblemen

Goede slaap is onontbeerlijk om goed te kunnen functioneren. Na een goede nachtrust uitgerust wakker worden is voor honderdduizenden Nederlanders echter niet vanzelfsprekend. 30% van de volwassenen zegt wel eens last te hebben van slaapproblemen. In totaal zijn er meer dan 80 verschillende slaapstoornissen. 

 

Slapeloosheid (insomnie) komt het meeste voor en kan het beste behandeld worden met een gedragsmatige slaaptherapie. Andere vaak voorkomende slaapproblemen zijn slaapapneu, het rusteloze benen syndroom, narcolepsie en bruxisme (tandenknarsen). Hieronder vind je informatie over symptomen en behandeling van verschillende slaapproblemen, slaaptips en handige links.

 

 


Slecht slapen: Slapeloosheid

Mevrouw, wakker in bed, deken tot over neus getrokken

Slecht slapen, niet in slaap komen, wakker worden en niet meer verder kunnen slapen of te vroeg wakker worden... Wat kan je doen om weer beter te slapen? Lees meer

Slaapproblemen: Tandenknarsen (bruxisme)

ballon van een smiley met 'oh oh' glimlach, laat tanden zien

Tandenknarsen 's nachts gaat gepaard met slecht slapen. Wat zijn de symptomen van tandenknarsen (bruxisme) en wat kan je eraan doen? 

Lees meer

Slaapproblemen: Slaapapneu

gapende hond

Overdag hondsmoe? Bij slaapapneu treden er tijdens de slaap ademstops op die je slaap verstoren. Wat zijn de symptomen en hoe wordt slaapapneu behandeld?

Lees meer

Slaapproblemen: Het Rusteloze Benen Syndroom

benen van een vrouw die op bed zit

Heb je last van kriebelende, tintelende of pijnlijke gevoelens diep in de benen? Gepaard met een onbedwingbare drang om je benen te moeten bewegen als je 's avonds tot rust komt?

Lees meer