Vergoeding Somnio slaaptherapie

via VGZ

Met de Somnio slaaptherapie leer je beter slapen zonder pillen. Met een erkende methode en onder persoonlijke begeleiding van een ervaren slaaptherapeut verbeter je je slaap blijvend.

 

Logo VGZ

 

VGZ vergoedt Somnio Compact Slaaptherapie van 4 consulten voor aanvullend verzekerden (VGZ Zorgt Goed, Beter en Best) via een thuiszorg-, ouderen en patiëntenorganisatie én voor verzekerden met het VGZ Rotterdampakket (Compact), VGZ Den Haagpakket (Compact) en VGZ Zuid-Limburgpakket (Compact). 

 

De vergoeding komt vanuit het preventiebudget. Let op: heb je al een deel van het preventiebudget verbruikt, dan vergoedt VGZ de kosten tot maximaal het bedrag van het overblijvende preventiebudget. 

 

 

 

De Somnio Plus therapie van 8 consulten wordt niet vergoed. 

 

U hoeft als verzekerde bij VGZ de kosten voor Somnio Slaaptherapie niet voor te schieten. VGZ ontvangt de rekening direct van Somnio. 

 

Wij willen u er vriendelijk op wijzen dat er een aantal voorwaarden zijn verbonden aan de vergoeding en het volgen van de slaaptherapie zonder betaling vooraf. 

 

Let s.v.p. goed op het volgende:

  • Het is belangrijk dat u zeker weet dat u recht heeft op vergoeding. Vraag bij twijfel altijd na bij de verzekeraar. Mocht later blijken dat u geen (volledige) vergoeding kunt ontvangen, dan moet u de (niet gedekte) kosten voor de slaaptherapie zelf betalen. 
  • VGZ vergoedt de kosten alleen wanneer u de complete slaaptherapie (4 consulten) afrondt. Wanneer u de slaaptherapie niet afrondt, moeten wij de reeds gevolgde consulten bij u in rekening brengen.
  • De vergoeding geldt voor het verzekeringsjaar waarin de consulten plaats vinden, tenzij u iets anders hebt afgesproken met de verzekeraar. Bij de declaratie moeten wij start- en een einddatum van de slaaptherapie vermelden. De verzekeraar kan de exacte consultdata navragen. 

 

Bekijk meer informatie over vergoedingen op de website van VGZ. Voor vragen over vergoeding of je preventiebudget kun je contact opnemen met de verzekeraar.

 

 

Hoe meld u zich aan? VGZ ontvangt de rekening direct van Somnio. Kies op de betaalpagina de optie 'bij aflevering'. U hoeft dan niet vooraf te betalen. U ontvangt van ons een mailtje om de aanmelding af te ronden.    

Hoe werkt een slaaptherapie?

 

Praktische opdrachten om je slaap te verbeteren. Online, gemakkelijke vanuit thuis, met je persoonlijke slaapcoach. Lees meer

Ervaringen van cliënten

 

Hoe hebben anderen de Somnio slaaptherapie ervaren?  

Lees meer