Winni Hofman over slapen: Je moet ontspannen zijn - NPO Radio 2 interview
Hoe zit dat? · 02. april 2024
Slaapexpert Winni Hofman van Somnio was te gast bij 'De Wild in de Middag' op NPO Radio 2. De aanleiding voor dit interview was een recent Zweeds onderzoek waaruit bleek dat mensen zich een aantal jaren ouder voelen wanneer ze twee nachten op rij slecht hebben geslapen. Winni legt uit hoe dit fenomeen te verklaren is en beantwoordt onder andere de vraag wat het ideale recept is voor een goede nachtrust.

Zo went je kind gauw aan de zomertijd
Slaap en de biologische klok · 27. maart 2024
Kinderen kunnen het moeilijk hebben met de overgang naar de zomertijd. Hoe kan je je kind helpen om gauw aan de zomertijd te wennen?

Zomertijd 2024 - 10 tips om je voor te bereiden
Slaap en de biologische klok · 27. maart 2024
Zondag 31 maart 2024 gaat de zomertijd in. Wat kan je doen om daar snel aan te wennen? Hier vind je 10 praktische tips

"De zin en onzin van dutjes en slaappillen" Stellingen over slapen in RD
Hoe zit dat? · 01. november 2023
Slaaptherapeut dr. Winni Hofman besprak onlangs in het Reformatorisch Dagblad een aantal interessante stellingen over slapen, zoals “slaappillen helpen niet” en “middagdutjes werken contraproductief”.

Wintertijd 2023: Zo voorkom je vermoeidheid
Slaap en de biologische klok · 24. oktober 2023
Op 29 oktober 2023 gaat de wintertijd in. Met onze tips ben je goed voorbereid en kan je vermoeidheid door de tijdswisseling voorkomen.

Melatonine: een voedingssupplement of een geneesmiddel?
Slaap en de biologische klok · 21. september 2023
Melatonine: Wat is het eigenlijk precies? Wanneer mag melatonine verkocht worden als voedingssupplement en wanneer is het een geneesmiddel?

Je ritme weer oppakken na de vakantie
Slaap en de biologische klok · 29. augustus 2023
Tijdens een vakantie verschuift het slaapritme van veel mensen naar (soms meerderen uren) later. Hoe kom je weer in je gewone ritme? En welke tips helpen om het vakantiegevoel nog vast te houden of bij een post-vakantie-dip?

"Natte sokken voor een koel hoofd: dit zijn jullie tips tegen plaknachten" Nu.nl artikel met Somnio slaapexpert Winni
Hoe zit dat? · 15. juni 2023
Hoe ga je het beste om met warme nachten? Nu.nl zette tips en trucs van lezers op een rijtje en vroeg slaapexpert Winni Hofman om toe te lichten of afkoelen in koud water of juist warm douchen handiger is voor het slapen.

Ervaringsbericht slapeloosheid en Somnio slaaptherapie in Gezinsgids
Slapeloosheid · 15. juni 2023
Hoe is het om regelmatig niet in slaap te komen of 's nachts lang wakker te liggen? Schrijfster Corina vertelt over haar ervaringen met slapeloosheid en hoe de Somnio slaaptherapie haar hielp om weer beter te kunnen slapen. Lees haar ervaringsbericht, gepubliceerd in de Gezinsgids, in april 2023.

10 slaaptips voor warme nachten
Slaap en de biologische klok · 08. juni 2023
De temperaturen stijgen weer richting de 30 graden. Hoe houd je jezelf en je slaapkamer koel zodat je goed kan slapen? Onze 10 slaaptips kunnen helpen.

Meer weergeven