· 

Winni Hofman over slapen: Je moet ontspannen zijn - NPO Radio 2 interview

Slaapexpert Dr. Winni Hofman van Somnio was te gast bij 'De Wild in de Middag' op NPO Radio 2. De aanleiding voor dit interview was een recent Zweeds onderzoek waaruit bleek dat mensen zich een aantal jaren ouder voelen wanneer ze twee nachten op rij slecht hebben geslapen. 

 

Winni legt uit dat eerder onderzoek aangetoonde dat de subjectieve leeftijd - hoe oud je je voelt - samenhangt met de gezondheid van je brein. Wie zich jonger voelt heeft een 'jongere breinleeftijd' - dat betekent minder ouderdomsverschijnselen in het brein. Wanneer we ons slaperig voelen kan dat gepaard gaan met het gevoel dat we ouder zijn. 

 

Winni beantwoordt onder andere ook de vraag wat het ideale recept is voor een goede nachtrust: vooral ontspanning is essentieel. Piekeren kan een goede nachtrust dan ook in de weg staan. Winni deelt een aantal tips om piekergedachten te verminderen.

 

Luister hieronder naar het interview, uitgezonden op 27 maart 2024: