Vergoeding en Tarieven

Met de Somnio slaaptherapie leer je beter slapen zonder pillen. Met een erkende methode en onder persoonlijke begeleiding van een ervaren slaaptherapeut verbeter je je slaap blijvend.

Tarieven

De Somnio Plus slaaptherapie (8 consulten) kost nu tijdelijk € 253 (i.p.v. € 298).

 

De Somnio Compact slaaptherapie (4 consulten) kost € 177.  

Vergoeding Somnio slaaptherapie

De Somnio slaaptherapie wordt door onderstaande verzekeraars (gedeeltelijk) vergoed, afhankelijk van de aanvullende verzekering. Check je polis of neem contact op met je verzekeraar voor actuele informatie over vergoeding. 

 

Logo's van zorgverzekeraars die de Somnio slaaptherapie vergoeden
Logo's van zorgverzekeraars die de Somnio slaaptherapie vergoeden

 

FBTO

 • met de module Zorg en Herstel  tot max. € 150 per kalenderjaar

Gemeenten Optimaal

 • vanaf aanvullende verzekering 'Aanvullend 1' max. € 150 per kalenderjaar

Interpolis

 • met MeerZeker max. € 200 en met ZonderZorgen max. € 300 per kalenderjaar 

IZZ

 • vergoeding van de Somnio Compact slaaptherapie van 4 consulten vanuit de aanvullende verzekering (Zorg voor de Zorg) van de IZZ zorgverzekering. De vergoeding komt vanuit het preventiebudget. Let op: heb je al een deel van het preventiebudget verbruikt, dan vergoedt IZZ de kosten tot maximaal het bedrag van het overblijvende preventiebudget.
 • geen vergoeding voor Somnio Plus

U hoeft als verzekerde bij IZZ de kosten voor Somnio Slaaptherapie niet voor te schieten. IZZ ontvangt de rekening direct van Somnio.

 

ONVZ

 • afhankelijk van het aanvullende verzekeringspakket per persoon per kalenderjaar max. € 150 met Optifit, max. € 250 met Topfit en max. € 325 met Superfit

Pro Life

 • met een Small, Medium, Large of Extra Large aanvullende verzekering max. € 150 per kalenderjaar

UMC

 • vergoeding van de Somnio Compact slaaptherapie van 4 consulten vanuit de aanvullende verzekering (UMC Extra Zorg 1, 2 en 3) van de UMC zorgverzekering. De vergoeding komt vanuit het preventiebudget. Let op: heb je al een deel van het preventiebudget verbruikt, dan vergoedt UMC de kosten tot maximaal het bedrag van het overblijvende preventiebudget
 • geen vergoeding voor Somnio Plus

U hoeft als verzekerde bij UMC de kosten voor Somnio Slaaptherapie niet voor te schieten. UMC ontvangt de rekening direct van Somnio.

 

Univé

 • vergoeding van de Somnio Compact slaaptherapie van 4 consulten vanuit de aanvullende verzekering (Collectief Aanvullend Goed, Beter of Best) van het Univé Thuiszorg Collectief. De vergoeding komt vanuit het preventiebudget. Let op: heb je al een deel van het preventiebudget verbruikt, dan vergoedt Univé de kosten tot maximaal het bedrag van het overblijvende preventiebudget.
 • geen vergoeding voor Somnio Plus

VvAA

 • met de aanvullende verzekeringen Start en hoger 100% vergoeding 

VGZ

 • vergoeding van de Somnio Compact slaaptherapie van 4 consulten voor aanvullend verzekerden via een thuiszorg-, ouderen en patiëntenorganisatie én voor verzekerden met het VGZ Rotterdampakket (Compact), VGZ Den Haagpakket (Compact) en VGZ Zuid-Limburgpakket (Compact). De vergoeding komt vanuit het preventiebudget. Let op: heb je al een deel van het preventiebudget verbruikt, dan vergoedt VGZ de kosten tot maximaal het bedrag van het overblijvende preventiebudget.
 • geen vergoeding voor Somnio Plus

U hoeft als verzekerde bij VGZ de kosten voor Somnio Slaaptherapie niet voor te schieten. VGZ ontvangt de rekening direct van Somnio.

 

Zilveren Kruis

 • vanaf een 1 ster aanvullende verzekering max. € 150 per kalenderjaar

Zorg en Zekerheid

 • vergoeding in het kader van 'preventieve cursussen', specifiek trainingen die door psychologen worden gegeven. Zie hier voor meer informatie. 

 

Andere verzekeraars vergoeden de slaaptherapie mogelijk ook

Let op: Vaak is er in de aanvullende pakketten vergoeding mogelijk voor cursussen over ‘leefstijl’, ‘gezondheid’ of ‘preventie’ e.d. Neem hierover contact op met je verzekeraar.

 

Hoe verloopt de slaaptherapie?

Icoontje bedtijden, klok die de nacht weergeeft

Wat zeggen onze cliënten?

Icoontje slapende man

Hoe hebben anderen de Somnio slaaptherapie ervaren?  

Lees meer