Veelgestelde vragen Somnio & VGZ

Vragen over de online slaaptherapie

Wat houdt de online slaaptherapie van Somnio precies in?

De Somnio slaaptherapie helpt u om weer beter te slapen. U volgt de therapie onder begeleiding van een ervaren slaapexpert. Deze specialist geeft u inzicht in uw slaap en praktische adviezen, afgestemd op uw persoonlijke situatie. U gaat aan de slag met bewezen en wereldwijd erkende gedragstechnieken, die u leert weer controle te krijgen over uw slaap. De therapie is volledig online. Meer informatie vindt u hier.

 

Hoeveel tijd ben ik kwijt voor de online slaaptherapie?

De Somnio Compact slaaptherapie omvat 4 consulten en duurt ongeveer 4 weken.  Onderbrekingen zijn mogelijk. 

 

Gedurende de slaaptherapie houdt u dagelijks een slaapdagboekje bij. Dat duurt ongeveer 5 minuten per dag. Een consult neemt 30 á 60 minuten in beslag. Hoe lang u bezig bent om de adviezen uit de consult in praktijk te brengen, hangt af van uw huidige gewoontes.

 

Ik gebruik regelmatig slaapmiddelen of/en heb andere klachten. Is Somnio Compact voor mij geschikt?

Gebruikt u regelmatig slaapmiddelen op recept of zijn heeft u bijkomende klachten die de slaap beïnvloeden (zoals bijv. burn-out, depressie), dan is de Somnio Plus slaaptherapie van 8 consulten beter voor u geschikt. 


Hoe schrijf ik mij in voor de online slaaptherapie?

Aanmelden voor de online Slaaptherapie kan op de website van Somnio via het aanmeldformulier. Voor meer informatie kunt u ook bellen met Somnio via het telefoonnummer 06-50682543 of een e-mail sturen naar info@somnio.nl


Wanneer wordt de online slaaptherapie gegeven?

U bepaalt zelf wanneer u start met de therapie. Ook bepaalt u zelf wanneer u de dagboeken invult en opstuurt. Nadat u een compleet dagboek hebt opgestuurd, krijgt u binnen 2 werkdagen een consult terug. U ontvangt een e-mail wanneer het consult klaar staat. De consulten kunt u eenvoudig terugvinden op uw persoonlijke omgeving op de website van Somnio. 

 

Is persoonlijk contact met mijn slaaptherapeut mogelijk?

De slaaptherapie vindt via de website van Somnio plaats. Naast de communicatie via slaapdagboek en de consulten, kunt u altijd via email contact opnemen met uw slaaptherapeut. Indien nodig, kan er ook een belafspraak gepland worden.

 

Let op: De consulten vinden niet op kantoor of via videobellen plaats. U ontvangt adviezen op maat in geschreven vorm via de website van Somnio. 

 

Staat uw vraag over de online slaaptherapie er niet tussen?

Lees meer veelgestelde vragen over Somnio of neem contact op met Somnio via het telefoonnummer 06-50682543 of via e-mail: info@somnio.nl.

 

Vragen over vergoeding van de slaaptherapie via VGZ

Krijg ik alle therapieën van Somnio vergoed?

Nee. Somnio kent 2 varianten van de online slaaptherapie: Somnio Compact omvat 4 consulten en Somnio Plus omvat 8 consulten. VGZ vergoedt alleen de therapie van 4 consulten als u de aanvullende verzekering VGZ Zorgt (VGZ Zorgt Goed, Beter en Best) heeft via één van de aangesloten ledenorganisaties, of als u verzekerd bent met het VGZ Rotterdampakket (Compact),  VGZ Den Haagpakket (Compact) en VGZ Zuid-Limburgpakket (Compact). Dit wordt dan vergoed vanuit uw preventiebudget. Let op: Heeft u het preventiebudget voor dit jaar al volledig verbruikt? Dan worden de kosten niet vergoed.

 

Ik ben wél lid van een thuiszorg-, ouderen- of patiëntenorganisatie, maar niet verzekerd bij VGZ of Univé. Heb ik dan recht op een vergoeding voor de online slaaptherapie?

Nee, de Somnio Compact online slaaptherapie wordt vergoed vanuit de aanvullende verzekering van VGZ Zorgt (VGZ Zorgt Goed, Beter en Best), het met het VGZ Rotterdampakket (Compact),  VGZ Den Haagpakket (Compact) en VGZ Zuid-Limburgpakket (Compact) en vanuit de aanvullende verzekering (Collectief Aanvullend Goed, Beter of Best) van het Univé Thuiszorg Collectief. Bekijk hier het aanbod van VGZ voor ledenorganisaties (thuiszorg-, ouderen- en patiëntenorganisaties) of voor inwoners van de gemeente Rotterdam, Den Haag en Zuid-Limburg

 

De online slaaptherapie wordt vanuit het preventiebudget vergoed. Hoeveel budget heb ik?

Bent u aanvullend verzekerd via één van de aangesloten ledenorganisaties? Dan hangt de hoogte van uw preventiebudget af van het door u gekozen pakket. Bij ‘VGZ Zorgt Goed’ heeft u € 400,- budget per jaar, bij ‘VGZ Zorgt Beter’ € 600,- per jaar en bij ‘Zorgt Best’ € 700,- per jaar. U krijgt via VGZ Zorgt dus €150 extra budget ten opzichte van een individuele verzekering.

 

Bent u verzekerd bij VGZ met het VGZ Rotterdampakket, VGZ Den Haagpakket of VGZ Zuid-Limburgpakket? Ook dan hangt de hoogte van het budget af van het door u gekozen pakket. Bij het Compact pakket ontvangt u € 200 preventiebudget, met het standaard uitgebreide pakket is dat € 400,-.

 

Hoe declareer ik de online slaaptherapie bij VGZ?

U hoeft als verzekerde bij VGZ de kosten voor Somnio Slaaptherapie niet voor te schieten. VGZ ontvangt de rekening direct van Somnio. Kies op de betaalpagina de optie 'bij aflevering'.