· 

"Illegale pillenjacht” - Brandpunt reportage over slaapmiddelen

Maandenlang slecht slapen, overdag altijd moe... je kan er wanhopig van worden. Veel mensen weten niet wat je kan doen om weer beter te slapen en grijpen tot slaappillen. Deze werken echter maar kort. Gauw heb je een steeds hogere dosis nodig om in slaap te komen en raak je verslaafd.

 

Vanwege deze nadelen en risico’s mogen slaappillen volgens de richtlijnen voor huisartsen ook slechts kortdurend (2 - 4 weken) worden voorgeschreven. Desondanks zijn er meer dan 150 000 Nederlanders verslaafd aan slaappillen volgens het Instituut voor Verantwoord Medicijngebruik.

 

Niet iedereen krijgt de slaappillen via herhaalrecepten van de huisarts. Er zijn ook andere manieren om aan de verslavende middelen te komen. Pillenhandel op parkeerplaatsen, met vervalste recepten naar Belgische apotheken, bestellingen zonder recept via internet… Het tv-programma Brandpunt laat zien hoe schrikbarend eenvoudig het is om op andere manieren aan de pillen kan komen. Bekijk de Brandpunt reportage "Illegale pillenjacht" van 23 februari 2016.

Beter slapen zonder pillen - of stoppen met slaapmiddelen - Somnio helpt

Wil je weten hoe je zonder pillen je slaap kunt verbeteren? De Somnio slaaptherapie helpt zonder pillen of middeltjes. Gebruik je al slaappillen en wil je daar van af? Gedurende de slaaptherapie kunnen we helpen de pillen voorzichtig af te bouwen.