· 

Slapeloosheid – Tijd voor MAX uitzending

 

Waarom slapeloosheid een onderschat probleem is en wat je kunt doen als je slecht slaapt, lichtte  slaapprofessor Eus van Someren toe in de NPO uitzending ‘Tijd voor MAX’ op 9-2-2016.

 

In de uitzending komt ook ervaringsdeskundige Amber aan het woord. Na jarenlang slecht te hebben geslapen, onderging zij binnen een onderzoeksproject van Van Someren en collega’s een combinatie van behandelingen tegen slapeloosheid. Met succes. Zij vertelt hoe de cognitieve gedragstherapie voor slapeloosheid haar heeft geholpen om weer beter te slapen. Je kunt de uitzending hier bekijken.

 

Somnio verzorgde de slaaptherapie

Somnio verzorgde de cognitieve gedragstherapie voor slapeloosheid binnen het onderzoeksproject van het Nederlandse Herseninstituut. De studie is inmiddels afgerond; er worden geen deelnemers meer gezocht.  Je kan je wel direct aanmelden voor de Somnio slaaptherapie.

 

Onderzoek naar slapeloosheid - help mee!

Slechte én goede slapers kunnen onderzoekers helpen om therapieën voor slaapproblemen te verbeteren. Meedoen is simpel. Ga naar Slaapregister.nl om je aan te melden.