· 

Warme plaknachten: 'Eet een pittige curry om af te koelen'

Pittige curry
Pittige curry

Hoe kom je tropische zomernachten het beste door? Nu.nl vroeg het aan slaapexpert Winni Hofman van Somnio. Winni's top 4 slaaptips voor de zomer:

 

  • "Een pittige curry als avondmaaltijd klinkt misschien wat raar, maar in veel tropische landen is dat heel normaal. Door pittig eten ga je zweten, en daardoor koelt je lichaam af."
  • "Juist een warme douche voor het slapen zorgt voor afkoeling. Hoewel een koele douche in eerste instantie lekker voelt, stimuleert het koude water de doorbloeding, waardoor je het na het douchen juist warm krijgt. Warm douchen opent daarentegen je poriën en de warmte kan daarna uit je lichaam ontsnappen."
  • "Hou de slaapkamer ook overdag donker en de slaapkamerramen dicht, zo blijft het koeler in de kamer. En zet vlak voor het slapen gaan alle ramen helemaal open als het buiten koeler is dan binnen."
  • "Hang een koele, natte en niet druipende doek voor het open raam of voor de ventilator om voor koelere lucht te zorgen. En ijswater in een kruik of in een sproeifles naast het bed kan in extreem hete nachten voor snelle afkoeling zorgen"

Lees het complete artikel hier terug: https://www.nu.nl/gezondheid/6067958/warme-plaknachten-eet-een-pittige-curry-om-af-te-koelen.html