· 

“Pilletjes, sport, glas warme melk: hoe je slaapgebrek het best aanpakt” RTL Nieuws met Winni

Veel mensen slapen af en toe slecht, de een vaker dan de ander. Ook de coronapandemie kan invloed hebben op de slaap: Sommigen slapen nu juist beter, terwijl anderen door onzekerheid, stress of een veranderde levensstijl juist meer wakker liggen. Wat kan je daar het beste aan doen?

 

In een bijdrage voor RTL Nieuws zette journalist Reinoud Broekhuijsen een aantal do’s and don’ts voor een goede nachtrust op een rijtje. Hiervoor interviewde hij ook slaapexpert Winni Hofman van Somnio over der werking van melatonine. 

 

 

 

 

Er zijn veel slaapmiddeltjes bij de drogist te koop. Een van de populairste middelen is melatonine. Maar wat doet melatonine eigenlijk en is het verstandig om het zo maar in te nemen?

 

Winni legt uit dat melatonine een hormoon is dat we zelf aanmaken in onze hersenen. Het zorgt er wel voor dat je slaperig wordt, maar als je het verkeerd inneemt – met een verkeerde dosis of op een verkeerd tijdtijdstip – dan kan het ook je slaap verschuiven, waardoor je slaapproblemen alleen maar erger worden. 

 

Op de  RTL nieuws website kan je het filmpje terugzien: slaapproblemen en wat wel en niet werkt om beter te slapen